Pappi och Mammi

Jag älskar er det vet ni va???



Ont i magen

Känner mig ganska nere här just nu, tycker det är mycket jobbigt att se hur vissa människor verkligen lever och har det. Skäms att jag inte insett förrän nu att jag bara ska vara så tacksam över mitt liv och det jag har, jag har väl tänkt på det förut men det har inte varit så påtagligt som nu. Vad är det egentligen som avgör vilken sorts familj vi föds i, i vilket land och med vilken status? Jag grubblar på detta härnere dagligen men kommer inte fram till något vettigt alls. Känner verkligen hur jag dras med av allt jag ser och hur ont i magen jag får bara av att jag för några månader sen klagade på att vi har för dåligt studiebidrag i Sverige, fy fan för mig själv säger jag bara. Här nere har barnen tur om dom får gå i skolan, om föräldrarna har råd till detta.  

När man innan sett svälten och hur människor har det i fattiga länder på TV känns det ändå overklig och man kan inte riktigt förstå att det faktiskt är verklighet. Jag har fått se detta med mina egna ögon nu, i det verkliga livet.

Från och med att jag kommer hem ska iaf jag se till att bidra med hjälp till fattiga länder. Tänkte dessutom lämna en del av mina kläder här till folk som behöver dem bättre än jag.

Deppigt inlägg nu men jag ville bara skriva av mig 



Flying Ants

Nu är det bäcksvart ute, lite scary men men. Jag babysitter Emma och Niclas som sover som grisar, så jag bloggar och svarar på diverse mail. Idag runt 19 var det flygande myror överallt och jag menar verkligen överallt, dem invaderade huset, det var helt svart över poolen och dom var överallt på en. Det kom in massor i huset och jag sprang runt och skrek medans Emma tycker dom är söta, nee tack äckliga satans djur. Till råga på det är dom stora som trollsländor också, dom tappar vingarna och kryper sen på golvet, uääk. Äckligare djur får man leta efter. 

Börjar bli riktigt trött nu kan jag tala om hoppas Gunilla och Colin kommer hem snart så jag kan få krypa till kojs. I helgen händer det som sagt roliga grejjer, vi åker på lördag efter att niclas spelat sin cricket match. 

nej nu ska jag läsa min bok, en bra sådan.

Stor kram till alla mina nära som läser speciellt till MAMMI OCH PAPPI  



Blåa händer

Här är det fasen inte varmt, hamnade jag i london eller? mina fingar är blåa trots att jag har långärmad tröjja och jeans, hopplöst. Det har nu regnat i två dagar, oavbrutet... Jag har kört bil och kört bil, vattnet forsar på vägarna och alla bilister är som bambi på hal is, jisses. Dem kör så mycket sämre när det regnar och ändå kör de flesta kasst annars också. 

Idag har jag ridit sweet talk (i regnet) det gick bra, söt liten ponny de där. Sen har jag skjutsat och hämtat på barn hela dagen samt lagat mat. Tydligen gillar inte barnen ris men mitt ris och korvstroganoff gick hem, duktiga jag =D Ska snart babysitta eftersom colin och gunilla ska ut och äta. I morron händer inte så mycket men på lördag ska vi till familjens farm och kommer sen hem på söndag.

Annars har det inte hänt mycket vad jag kan komma på. Nej skriver kanske mer senare nr jag kommit på något att skriva 



I love you

Varje tisdag har Nolia våran vanliga cleaner ledigt vilket betyder att vi har en annan, Lucy. Denna dam är en mycket kulig en, idag när jag satt och pratade med Jenny på skype kommer hon ut och typ tar över samtalet haha. Mycket roligt, hon sa flera gånger att vi ska anställa henne i sverige så hon kan följa med mig hem. haha. Hon säger alltid i love you till mig, undrar om hon vet vad det betyder eller om hon bara säger det för att det låter bra, man kan undra? Hon är väldigt rolig i alla fall, men jag vet inte om jag skulle vilja anställa henne. 

Hon tycker det är hur konstigt som helst att jenny pluggar till polis hon tycker det är för farligt för en tjej, sen tycker hon att det är ännu mer konstigt att jenny och jag inte bor hemma med mamma. Sen till råga på det försöker hon konvertera mig till hennes tro, fattar dock inte vilket hon har, eftersom jag bara fattar 2/3 av vad hon säger människan. Hon tycker vi är kontiga som inte ber och tror, tokiga kvinna. Hon får mig att skratta mycket i alla fall.

Nej över till skypen där jonathan väntar 



Tisdag

Då var det tisdag igen och mer än en vecka sen jag lämnade Sverige. Jag har idag en slapp dag då barnen är med sin farmor efter skolan. Gick dock upp i hyfsad tid, dvs kl 7 och käkade lite frukost innan jag styrde min svarta bil mot stallet. Första gången jag körde dit själv och så. Först hamnade jag i den värsta bilkön man kan tänka sig och sen lyckades jag köra av en avfart för tidigt och fick lite smått panik eftersom jag inte hittar alls här och trafiken var väldans hetsig. men någonting sa mig att jag skulle följa skyltarna mot Pretoria vilket var helt rätt och jag hamnade snart på M1 igen dvs motorvägen. Mitt hjärta dunkade något så förskräckligt dock, har liksom ingen lust att av misstag hamna downtown eller nåt haha. Fortsatte M1 till stallet och longerade där en busig Sweet Talk, som bockade omkring där i paddocken en stund. Fixade lite grann med hennes prylar innan jag begav mig hem igen. 

Kom hem och i stort sett bara vände då jag skulle handla mat åt familjen. Det känns väldigt irrationellt då man inte hittar något man ska ha och springer fram och tillbaka typ 1000 gånger innan man är klar och kan bege sig mot kassan. Det gick iaf bra och jag hittade typ allt jag skulle ha. Jag känner mig dock hur bortskämd som helst då jag handlar, för dom packar åt en, kör ut kundvagnen till bilen och lyfter i påsarna i bilen dessutom. Vilket jag tycker att jag gott och väl kan göra själv, men när jag säger det tittar dom himla konstigt på mig typ som om jag vore dum eller något så jag ha givit upp. Åkte tillbaka hem, packade upp varorna och satt på mig min promenadmundering dvs keps nerdragen över ansiktet, solglasögon och så fula kläder jag kan tänka mig för att få vara i fred under promenaden med Stella. Faktiskt så fungerar det att dölja håret och titta ner i backen =D 

Har ganska nyligen kommit hem och hunnit ta ett dopp i poolen vilket jag ångar för det va svinkallt så nu sitter jag på verandan och huttrar. Men men solen skiner ju här idag så jag blir nog varm snart. 

Saknar er där hemma som vanligt och det känns tufft att vara så långt ifrån er. Sänder er en Kram hur som helst.      



M1

Har precis kört motorväg och allt själv från Gunillas jobb. Tycker jag är lite duktig, hittade utan karta och allt, jag har ganska bra lokalsinne jag. Annars händer inte mycket förutom all press hemifrån som undanbedes.

Har ingen motivation att skriva här just nu, får se om skrivlusten kommer om några dagar. 

Ha det



Jag måste vara släkt med min pappa

Hej allihopa, här är det idag soligt och skönt, dock inte så varmt men jag är ju lite frusen av mig och andra sidan, det kanske är 28. Vaknade i morse innan 6, det blir så ljust här så det är svårt att sova vidare men jag försökte somna om igen då jag har haft ganska dåligt med sömn hittills. Vaknade och käkade melon, äpple, jordgubbs sallad till frukost med fullkornsbröd och passionsjuice, gott =) Åkte sen med Colin och Nicklas till stallet där redan Gunilla och Emma befann sig. Vi kollade hur vi ska kunna laga sweet talks box innan vi gav oss iväg till ett stort shoppingcenter där jag och nicklas tappade bort colin för en stund, men bra som jag är så hittade vi honom igen. Hur som helst efter våran korta shoppingrunda lämnade vi av nick hos sin kusin steve. Kom hem hit runt 11.30 och jag gav mig ensam iväg på jakt efter afrika masker (ni vet sånna som jag tjatat om i evigheter haha). Så jag tog min svarta lilla bil och åkte till rosebank som är ett shoppingcenter som inte ligger så långt härifrån. Dom hade marknad idag så det var massor med folk och grejjer till tusen. Jag hittade mina älskade masker och lyckades pruta på alla, jag tror jag brås på pappsen för jag fick ett elefanthuvud som egentligen kostade 350 rand till 170, jag är ju bara för bra. Så det blev fyra masker, lite annat smått och en adidaströjja. Adidaströjjan är en sån blank som kostar 1000 i sverige, jag gav 390 rand vilket är lite mindre i svenska pengar, så jag är happy. Sen hittade jag hem utan karta och allt, duktiga jag. Funderar på att sola en stund nu

 
kram på er alla saknar er så mycket



Det häftigaste

Nu har jag upplevt det absolut häftigaste hittills, jag har precis varit och flugit med Colin över Johannesburg, det går inte att beskriva känslan haha så coolt.
Försökte ladda upp bilder men det går inte vet inte varför. En annan dag förhoppningsvis. 

Efter våran flygtur åkte vi ner i slummen för colin ville visa mig, jag kan säga att jag blir inte ofta rädd men tusan så skraj jag var. Människor överallt, så skitigt och äckligt, någon kom fram och knackade på rutan och jag var tvungen att fråga colin om dörrarna var låste. Det var så overkligt jag bara satt och gapade. Går verkligen inte att förklara man måste se det med egna ögon, och ändå sa colin att det finns så mycket värre ställen som han ska visa mig sen.

När vi kom hem vilket var för inte så länge sen tog jag min bil och åkte till mataffären, behövde lite påfyllning. Så nu har jag kört bil själv, dvs själv i bilen för första gången, kändes himla säkert måste jag säga ;)

Det ryktas om att vi ska ut och äta sen men jag vet inte riktigt än, vi får se.  



Lördag

Pappa jag kör en svart toyota någonting tror de är en yaris men inte den lilla modellen utan en större. Har precis tuffat motorväg med Gunilla nu, har typ kört en och en halv timme, är lite trött nu då man måste vara sjukt koncentrerad, men det går okej. Tror jag ska åka ner till mataffären en sväng och handla lite frukt och något att äta till middag har lite tomt i mitt kylskåp. Sen har vi även varit på två hästshopar och inhandlat ett mindre bett till Sweet talk. Jag hittade ett par åttakantiga broddar med dubb som jag funderar på att kanske köpa med mig hem om jag har vägarna förbi, tror den skulle vara bra på gräs. Idag skiner solen här iaf vilket är skönt. Jag kunde inte sova så länge så jag satt mig på gräset och läste en bok en stund i morse. Colin frågade om jag ville följa med och flyga så jag tror vi ska göra det senare idag om det är uppehåll eller i morgon. Annars händer inte så mycket, funderar på om jag ska försöka ta mig till rosebank i morgon, ett shoppingcenter som tydligen har marknad, dom ska ha sånna där afrika masker också som jag tjatat så mycket om hemma, så jag ska se om jag hittar några fina som jag kan sätta upp hemma sen. Annars har jag inga planer, kanske följer med till stallet en sväng idag eller i morgon, vi får se. 

Hoppas ni har det bra i Sverige allihopa.

Kramar   



De förbannade taxibussarna

jag måste bara få irritera mig lite över deras förbannade bilkultur här nere. Det kör runt minibussar, alltså mer billiknande saker som är de svartas taxi, eller ja de är bara svarta som åker. Och dessa irriterande, överfulla bilar stannar precis när de vill, precis hur de vill och precis där de vill. detta resulterar i vissa problem för oss övriga på vägen med tanke på att dom kan stanna precis mitt i så man själv stoppar upp trafiken, väldigt irriterande kan jag tycka.  



En keps eller kanske rulla i lera

jag börjar bli lite rädd här nu, varje gång jag är ute med Stella ropar, tutar och visslar folk från bilarna, känns lite obehagligt. Jag tror att jag hädanefter måste antingen bära keps eller rulla mig i lera innan. Då kanske jag känner mig lite tryggare och slipper bla få vattenflaskor kastade på mig haha. Nerå de är inte så farligt men det är ju inte riktigt så att man kan peka finger åt dem som visslar som jag lätt hade gjort i Sverige. Det åskar nu igen, Regnet öser ner och jag fryser, inte så ovanligt för att vara mig men jag hoppades verkligen på mycket SOL så håll alla tummar för att det blir uppehåll snart. Eller ja det här är mycket bättre än erat snöblaskiga väder iaf. 

Har varit och shoppat mat med nolia precis, det var min första gång jag körde bil utan Colin eller Gunilla. Nolia har ju inget körkort så man kan säga att jag körde själv =D i am proud! ! ! vänstertrafik är faktiskt inte så farligt och jag trodde jag skulle vara supernervös hela tiden men jag känner mig coollugn och skiter fullständigt i alla puckon som tycker jag kör för sakta haha. jag kommer vara kung på att köra i stockholm när jag kommer hem. Här är det filer överallt, bilar överallt, människor överallt så värre kan det ju knappast bli kan jag tro. 

Saknar er alla så mycket, alldeles för mycket ska ni veta...

  



svar på kommentarerna

To Janina: Hej ! va kul att du också hittat hit. Det är grymt spännande, men det var hur jobbigt som helst att åka iväg och det känns lite tufft att vara ensam på andra sidan ekvatorn. Men jag kommer ha nytta av detta i framtiden tror jag. Hur är det med dig annars? kramar

To Eva: Kul att ni hade det bra, här är det skönt men det regnar och åskar ganska mycket, nu till exempel. Det åskade som bara den häromnatten och blixtarna lyser upp hela huset, lite annat än hemma där de småsprakar lite bara. Ska uppdatera bloggen så mycket jag kan jag lovar. kram på dig tjejen ps hoppas psykologin är kul



5 dagar

hej hopp. Har nu varit här i 5 dagar. Är ganska bra på att köra vänstertrafik, faktiskt lite impad av mig själv =D Men bilen är lite konstig, jag har ettan i men den hoppar fram som om jag försökte starta på tvåan, Colin skulle kolla de, hm den är skum.  Idag skiner solen och jag sitter i skuggan på familjens terass. Har kört Emma till skolan denna morgon med Colin och han tycker jag är redo att köra henne själv nu. However idag händer nog inte så mycket, ska köra Nolia till mataffären, hur ska det gå utan Colin i bilen??? det återstår att se. Sen rasta Stella och åka med Emma och Gunilla till stallet eftersom Emma ska ha ridlektion. 

Igår red jag Emmas häst, en jättesöt en. men så kommer ridläraren på stallet, jennie 71 år haha och skäller på mig massa. Jag fick inte ha några ben, dom skulle hänga rakt ut, jag fick inte ha vanliga tyglar utan skulle rida på bara graman, fattar ni BARA graman. Jag tappade hakan, sen fick jag absolut inte sitta ner i traven för då skulle hästen få ont i ryggen haha. jag tänkte på Nettan på en gång, hon skulle dö. hahaha för det gjorde jag. Hur som helst Gunilla blev lite putt på henne och sa att jag rider som jag vill och att jag faktiskt har ridit en del. Så på kvällen ringde hon gunilla och bad om ursäkt och sa att hon tyckte min ridstil va bra för hästen, bla bla bla. Ska bli intressant att träffa henne i stallet idag. Snacka om att hon ändrar sig snabbt ;) 

Saknar alla där hemma så otroligt mycket känns nästan outhärdligt. Det är skittufft på morgonen och kvällen kan ja tala om, dagarna är okej.

skriver kanske igen senare om inte blogg.se spökar som de gjorde igår.

love //Emma 



Svar på kommentarerna

Pappa: i am impressed. Duktiga du, nu lovar jag att fortsätta skriva haha. jag hade inte djurgårdströjjan på min men jag har spekulerat i att han kanske tyckte jag såg trött ut och behövde lite vatten.

Anonym: jag har kört massa små rondeller för de finns överallt, det är ganska förvirrande men jag kör när det känns bra och är tomt =)



Today

Hej
som jag skrev i förra inlägget är ni usla på att kommentera, jag skriver inge mer om ni inte börjar med det. 
Hur som helst idag har jag haft ganska fullt men ändå lugnt. Började dagen klockan sex, käkade frukost inne hos mig och gick in till familjen vid kvart i 7. Jag och Gunilla körde Emma till skolan och de visade mig även hennes klassrum, flickskola och pojkskola känns så gammeldags. However Vi fortsatte från skolan till stallet där jag longerade Sweet talk en stund, det är en jättemysig ponny. Jag kan tala om att hästmänniskor är lika på vilken sida om ekvatorn du än bor på, dvs de har åsikter om ALLT, ALLT, ALLT... När jag var klara fick jag följa med Gunilla till hennes jobb och fillimon körde mig hem hit. Gick en sväng med Stella innan jag följde med Nolia till affären och handlande lite mat, ganska tungt att bära mjölken den långa biten men va gör man inte, ingen av oss kan ju köra haha eller jo jag men inte riktigt än här. När vi kom hem satt jag mig vid poolen en halvtimme och läste en bok, fick dock ingen färg, alla mörka har nog snappat åt sig all färg tror jag (skämt åsido). Colin kom hem och vi körde lite bil, jag är ganska bra kan jag tycka men jag måste koncentrera mig hela hela tiden och det tär på krafterna ska ni veta. Körde på en kruka när jag skulle parkera vid affären men de va lugnt haha =)  Det är lite knepigt att växla med vänster hand också, men det kommer väl antar jag. Efter de åkte vi hem och vi hjälptes åt att laga mat till nicklas som slutade skolan tidigt idag, det blev potatis och pork rebs. Vid 3 tiden kom Gunilla och hämtade up mig och vi hämtade Emma i skolan och körde til stallet för Emma hade ridlektion, hon va superduktig och hästen är så söt, solen gassade och de va mysigt att se på. Vi stannade där ett bra tag eftersom man annars hamnar i sjuka bilköer vissa tiden, och då snackar vi inte Sverige köer, de är snarare lika långa som sverige och typ kaos. När vi äntligen kom iväf började det vräka ner regn och de blev typ flod på vägen, det blixtrade så mycket och det va riktigt coolt för man såg verkligen blixtarna på himlen. Sen slog blixten ner precis vid bilen eller i bilen jag och Gunilla va osäkra på vilket för det bara dundrade till i bilen och skakade under fötterna. Vi kom hem vid 6 och jag knatade in till mig och lagade så kulinarisk mat som pesto och pasta. Sitter i sängen och är social med Sverigefolk nu via skype. 

Skriver igen i morgon.
PS kan inte ladda upp bilder det tar en evighet pga dålig connection to internet  



Endast till Anders Skedebäck

Tack för din kommentar, hälsa Anette och jack lycka till jag håller tummarna. 
Största elogen till dig som kommenterar ni andra är usla, vill ni att jag ska sluta skriva blogg eller? annars kanske ni ska kommentera lite




vattenflaska

Var ute och sprang med Gunilla, hon sa att vi skulle springa runt kvarteret vilket betyder här typ 9 km, jag trodde jag skulle dö och hon sa att hon hade usel kondis haha. Jag fick superhåll som aldrig ville försvinna. Men det var en trevlig stund. Dock var det på asfalt så min rygg värker något så fruktansvärt nu vilket inte är så skönt. Det var en bil som körde förbi och kastade en nästan ful vattenflaska på min hand vilket inte var så skönt heller kan jag tala om. Gunilla blev lite arg haha men de va ju ingen fara. Hon hade aldrig varit med om liknande, tur att jag kom ner så hon får lite krydda på vardagen haha eller? Sen när jag var ute med stella tutade och vinkade typ 6 bilar av ca15 som körde förbi. Gunilla sa att jag kanske måste ha keps på mig, så jag kanske ska överväga det.

Nu är jag supertrött, ska försöka hitta Gunilla och se vad som gäller i morgon, sen är det stup i säng. 

God natt alla läsare 



Vänster trafik hej och hå

Skulle precis ta en liten nap när Colin kom och hämtade mig för lite övningskörning. Så nu har jag även provat på vänstertrafik, vilket va knepigt men spännande. Colin pratar superenkel engelska och va en bra körlärare och han sa att han va impressed, han frågade även vem jag övningskört med, men pappa ta inte åt dig något ;) haha jo ja sa att de va du. Hur som helst högersvängar är knepigast, jag körde över på högersida en gång, men de gick bra iaf för de va bilfritt =) Vi körde bla till emmas och niklas skolor förbi ett mc donalds och till några ställen jag inte kom ihåg va dom hette. Det är filer överallt så stockholm är ju rena barnleken och jag som avskyr att köra där haha. Ska ev ut och springa med Gunilla när hon kommer hem från sitt jobb vid 5 men jag känner mig ganska trött konstigt nog då jag haft lugnt idag. I och för sig flög jag 13 h igår och sov inte många timmar inatt, jag får ta igen sömnen den här natten i stället. Har inte så mycket mer kuligt att berätta eller jag har massor men inte som jag delar med mig av just nu.

Saknar er alla hemma i Sverige, speciellt Jonathan olidligt mycket   



Tisdag

Har nu spenderat en natt i min lilla stuga. sov väl inte så bra tyvärr. Var fuktigt och väldigt varmt först, sen övergick det i blixtar och dunder vilket också höll mig vaken en bra stund, somnade runt 3 sen ringde klockan 6 i morse, så jag var lite halvt osocial vid frukosten tror jag haha. Jag och Gunilla körde Emma till skolan, det va en lååång kö med fina bilar dit, helt sjukt.  Vi släppte av Emma och dom har så söta skoluniformer här. Jag och Gunilla körde till deras stall och hallå, det är tvärtemot hemma kan jag lova, vaddå boxdörr? en kedja som räcker hästarna till knäna räcker väl. Vaddå mocka och välkommen alla äckliga flugor. Hagarna är två stolpar med en stolpe som ligger uppe på, men dom rymmer inte, helt sjukt. Träffade även jennie som är tränare här nere, 71 år är hon och verkade riktigt duktig. Efter turen i stallet och gunilla skällt lite på de som jobbar där åkte vi till hennes kontor, jag fick sitta och vänta tills en av hennes anställda skulle komma och köra hem mig (dom har inte vågat släppa ut mig i trafiken än, det kanske är lika bra haha) så jag och fillimon som han hette åkte hem hit. Eftersom barnen är hos deras granny idag har jag det ganska ledigt. Så när jag kom hem gick jag till mataffären som ligger ca 1,5 km bort och handlade lite mat eftersom jag inte hade något i kylen, eller jo en halvt uppdrucken vodka som jennie som bodde här innan hade glömt. Men som ni vet så är jag ingen stordrickare så den får nog stå kvar där ett tag till. Hur som helst frågade jag Lucie (en som städar här) hur man öppnar the gate och hon undrade om jag skulle to the shop och insisterade på att följa med i så fall. Så jag fick lite sällskap och hon pratade på om allt, spännande att höra på tycker jag, även fast jag kanske bara förstår 2/3 av vad hon sa. 

Det är helt sjukt här nere och verkligen stor skillnad från hemma, folk sitter längst vägarna, och gissa vad dom gör där, söker jobb? jag frågade fillimon om dom får något, svaret blev att dom ibland har tur och får hjälpa till och packa av någon container or truck som levererar grejjer vilket kan ge dem ca 50- 200 rand. 

Nej nu ska jag äta lunch och sen rasta stella (hunden)
see ya    



En dag

Kom ju som sagt till Johannesburg i förmiddags vid 10, mötte upp Gunilla och åkte hem. Dom bor verkligen otroligt fint här och man åker förbi en hel del sjysta hus på vägen hit. Man känner sig dock totalförvirrad med denna vänstertrafik. Gunilla släppte av mig hemma här och hon åkte tillbaka till sitt jobb. Så jag fick lite egentid en stund. var skönt och behövligt då man är ganska sliten efter en så lång flygresa. Plockade lite med mina grejjor pratade med Jonathan på skype och bara tog det lugnt tills colin kom och släppte av Emma. Vi eller rättare sagt Emma åt lunch och jag var sällskap eftersom jag inte var hungrig. Sen har dagen rullat på med lek, spel och jag har lärt mig och dessutom spelat en liten sväng cricket, Jag var bäst och brände ut Emma och Nicklas på en gång, eller ja jag tyckte jag brände ut dom men enligt dom fick jag bara skyhöga poäng =)   

Sen spelade vi fyra i rad i säkert 1,5 h och jag var mästare. 


Har nu precis kommit in till mitt hus efter att jag ätit middag med de andra, lax, sallad och potatis hur gott som helst. men jag tackade för mig ganska snabbt efter då jag är dödstrött efter flygningen. 

nu ska jag fortsätta skypa med jonathan



destination sydafrika

Hej alla nyfikna.
Nu har jag landat i min lilla stuga på saxonwold i Johannesburg. Flygresan gick galant och jag sov typ hela tiden. Gunilla mötte upp mig på flygplatsen ca 10 min efter jag kommit till utgången, och på dom 10 minutrarna hade 4 st orangeklädda snubbar hunnit fråga minst 6 gånger hur jag skulle ta mig där ifrån. Det var lite konstigt att hoppa in på vänster sida utan att köra och man är verkligen lost i deras trafiktänkande. Det är lite lustigt att det står snubbar mitt i vägen för att sälja tidning, flamingos eller för att tigga, dom verkar iaf inte vara rädda om sina liv här inte. Sen har en del som jobb att sitta och vakta hus, dvs dem sitter på en plaststol hela dagen, trist jobb kan jag tycka men ett jobb dock.  Det är ganska varmt också, vet inte hur men bra nog stor skillnad från kalla Sverige. Nu ska jag låsa in mina smycken i kassaskåp och batterierna till datorn håller på att kollapsa.

hörs snart kanske 



Dagen innan

Det är nu snart bara 24 h kvar tills mitt plan lyfter och jag kan erkänna att det är ganska tung stämning här nu. Jag packar och väger den om vartannat för att undvika övervikt, blir så onödigt dyrt. Hoppas att jag kommit ihåg allt det viktiga nu, det återstår att se. Tänkte i alla fall att jag skulle ge upp packandet nu, det som är med är med och det som inte är det får jag köpa där nere helt enkelt. 

Nu ska jag göra annat och försöka tänka på annat, timmarna bara rusar iväg.   



Nu kan jag säga i övermorgon

För nu är det fredag och på söndag åker jag. Inte den lättaste natten hittills kan jag lova, och det är bara två kvar nu. Reseångest? något enormt också. 

Saknar mina nära redan, hur nu det kan gå till. Måste nog ringa min pappsi så han kan peppa mig lite, det är jag i behov av just nu.





Ännu fler hej då

Min morbror och hans fru ringde nyss och sa hej då. Min tanke var ju att även ta dem på min lilla hejdårunda i morron, men dom skulle tydligen till finland tidigt i morron bitti, vilket jag inte alls visste om. Känns lite bittert att jag inte får krama min sötaste kusin hej då. Det kommer bli ett händelserikt år för honom, ett litet syskon ska titta ut i mars och han kommer växa mycket, sötungen fyller 4 också. Men jag ska ge honom en extra stor kram sen när jag kommer hem istället. 


sorgligt det blev nu igen.... tears



Hemma

Har precis kommit hem nu, mätt och belåten och som tvåa i fia med knuff. morfar fick äran att vinna idag och huvudsaken är ju ändå att jag vann över jonathan =) 

För stunden känns allt väldigt tufft och jag börjar gråta bara tanken av att behöva ta steget ifrån på arlanda. Men jag vet och tror att jag kommer klara det här, för innerst inne vet jag ju att det här är det jag vill göra. Men det tar ändå emot, men det är som pappa säger, man inser verkligen nu hur mycket människor jag har runt omkring mig som jag älskar och som älskar mig. Och jag vet att jag aldrig är ensam, aldrig någonsin ! ! ! Dessutom kommer Sverige finnas kvar och förhoppningsvis alla mina nära också. Det är nog min största skräck att någonting ska hända med dem som är här hemma när jag är så långt så långt bort. Men det kan inte få hindra för jag lever för min egen skull var det någon som sa, någon som är visare än alla andra i mina ögon.

Gud välsigne dig flicka var de orden min morfar sa till mig innan jag lämnade deras lägenhet idag, kändes väldigt annorlunda att höra och jobbigt att veta att vi inte ses på mycket länge. Jag som är van att ha dem runtomkring mig jämt... Men jag ska vara flitig på brevfronten så att även de utan dator kan följa min resa.

Nu ska hoppa in i duschen tror jag och spola bort dom jobbiga tankarna mot bara bra...

 

  



Middag

Nu ska jag och min kära snart bege oss in till norrtälje och gå ut och äta med min mormor och morfar, som en hej då middag :S ja ja ska bli gott med lite mat i alla fall =)

Va gör ni en eftermiddag som denna, ??? mina klassisar eller fd lär ju tentafesta iaf, åh va jag saknar er redan



Film

Nu ska jag mysa ner mig i sängen med en film, Harry potter och drömma mig bort från verkligheten en stund. Inte alltid man har möjlighet till det så här på en vardag, lyx med andra ord.



Underbara sommar 2008




Vill bara tala om...

att jag tror jag har den bästa pappan någon någonsin kan få. Har precis pratat med honom i tele och han är så klok att man får ont i magen =) Vi är så otroligt lika och han lyckades pricka in att ringa precis då jag behövde det som mest. Som min farfar sa en gång, jag och pappa har samma själ. Är det någon jag vill dela min själ med så är det han, för han kan ha den finaste jag vet.

Jag älskar dig så enormt mycket pappa, hoppas du vet det ! ! !





Just nu

Jag känner mig så jävla osäker nu, det känns inge bra =(



Mitt första hej då sög

Har precis varit hos min äldre bästaste syster. Vi drack the och mös med bullar och pepparkakor. Det var sista gången vi ses nu på kanske ett helt år. Vi har aldrig varit ifrån varandra så länge och de suger kan jag tala om. Men jag vet att hon alltid kommer finnas för mig och jag kommer alltid finnas för henne, och hallå vi är ju bara ett resdygn från varandra. Fast å andra sidan typ halva jordklotet ifrån varandra också. Men jag lärde henne skype så nu ska vi skypa kan jag tala om, varje kväll =)

To Jenny: jag älskar dig enormt mycket och vad som händer så finns jag alltid för dig (även fast jag är i det bortglömdas land (skämt åsido) ) =)

Fick världens finaste lyckobjörn också, den ska me ner och den ska stå på mitt nattduksbord, det lovar jag på dag otto heder =) så här ser den ut:





Tvätten

De där med tvätten är lite mysko. Hur mycket/ ofta man än tvättar så blir man aldrig av med skiten. Killar och tvätt verkar liksom inte riktigt samspela heller. Som nästan sambo vet jag inte hur många gånger jag får sucka över min man som fyller den där smutspåsen till mer än överfull varje gång. Han fyller på och fyller på men tvättar aldrig. Hur tänker man då? att tvättpåsen har egna ben? Att den tömmer sig själv i tvättmaskinen när den har legat och äcklat tillräckligt länge eller är han bara smart som vet att någon annan tar hand om den varje gång? Är det vi renliga typer som tvättar till slut de korkade och killarna de smarta som till slut ändå har sina rena kläder i lådan och slipper tvätta?

En sak som är säker är i alla fall att min sötnos ska följa med ner och hänga tvätten nu, här ska det bli ändring på låtatvätthögenväxautanattgöranågontinåtdet- fasonerna!!!






Tisdag morgon

Jag har redan hunnit varit ute en långis med hunden, tvättat en omgång, tagit vaccinhutt (glömde att ta den i söndags, oops) och kramats med min man. Ska snart gå ner och påbörja min andra omgång tvätt, kul att veta va.
Mina inlägg känns ganska ovärda men så kan det vara ibland, vänta bara tills nästa vecka för då kommer inläggen vara händelserika ska ni veta.

Kom på precis nyss att ingenting kommer vara sig likt när jag kommer tillbaka. Alla påstår att de kommer vara det men så fan heller. Min älskade klass kommer vara ett helt år före mig i studierna, vilket betyder ny klass. Min pappa kommer säkert ha kommit en bra bit på vårat bygge, så jag kommer aldrig mer bo i mitt hus som jag alltid bott i. Jag kommer säkert ha förändrats hur mycket som helst och alla här hemma har hunnit bli ett år äldre. 

Nu ska jag njuta av det som alltid varit relativt likt...



Gissa vad jag gör???

Haha jag packar, ovanligt va ;) ??? nej de här ska fasen bli den slutgiltiga gången... 
Idag har jag insett hur j**** dyra spel är, jag dööör. Men det blev ett himla bra tycker jag. 

Är hungrig så jag tror jag dör, fast jag har tryckt i mig mc donalds idag. Det ska bli ändringar på dom här onyttiga fasonerna jag har haft den senaste tiden. Jag ska bli så vältränad så alla kommer vara såå avundsjuka på mig när jag kommer hem. =) 





På schemat idag

Ska in till norrtälje så fort sandra kommit hem till bilen. Ska fixa:

* Titta på klocka (presentkort)
* Gå till försäkringskassan och få nåt papper som jag ska ha med
* Köpa present till barnen
* Köpa en luggborste
* köpa Ipren och bethapred
* Leggings
* Köpa en BH

Det är verkligen hur mycket som helst att hålla reda på så här 5 dagar innan





Kaos

Igår va kaoset ett faktum, alla kläder och massa annat skit låg utspridda över hela rummet i hopp om att packningen denna gång skulle bli lagom stor mer rätt innehåll. Men jag vette tusan om jag lyckades, ligger fortfarande massa kläder på golvet och väskan är sådär halvpackad. Hur gör man, vad är knepet?





Fel

Det har varit något fel på blogg.se så jag har inte kunnat publicera inlägg, nån mer som haft problem med det?



Lördag

God morgon (för en stund sen) klev upp efter jonathan ringt och väckt mig från jobbet, har precis käkat gröt till frukost, duktiga jag =)

idag är det massa fix och trix inför resan, packa (nej jag har inte gjort det än) och lite annat smått och gott. 



Mat

Står i köket lyssnar på jävligt nice musik samtidigt som jag lagar mat, me like...  Ikväll är det tacos som står på menyn =) en av mina favvo rätter. Ska bara in till norrtälje och lämna sandras kompis en snabbis för att sen ha en skön fredagkväll hemma i soffan hos mina föräldrar, inte helt fel.
 Vad gör ni denna fredagkväll???



Jag nu

Så här ser jag ut nu, jävligt slapp stil. favvo örhängena från HM, nudie jeans (syns inte på bilen) jonathans Emilio tröjja och pannband från inse






Hemma hos mammi

Har precis kommit hem från stan nu. Sitter hemma hos mammi och undrar va fan jag ska hitta på. Kanske packa ner mina priser i flyttlådor, fast då måste jag så klart fixa en flyttlåda. Har iaf fixat det mesta nu, bara lite småfix kvar som jag fixar i veckan tänkte jag =)





Nu

Sitter här igen och tråkar framför min söta lilla laptop. Funderar på att kanske se en film, men vi har ingen bra, ingen ny i alla fall. jag är liten sugen att se pearl harbor men jag vet inte om min man är lika sugen på det. I morron drar jag med mamsen in till norrtälje, vi ska fixa det sista nödvändiga inför resan. Sen ska vi äta middag hos dem senare när min underbaring slutat jobba. 

Nej nu ska jag vara lite social med älsklingen min



Nummer 57

Med minimal lust var jag tyvärr så illa tvungen att ta mig till norrtälje för den där jävla vaccinationen. Ja ja fine, lånade Jonathans mammas bil (som jag för övrigt älskar att köra) och rullade så sakta in mot lillstaden. Tyckte jag va i god tid, kommer in i hallen, möts av MASSA människor, inte en, inte 10 utan säkert 60 st. fan fan fan, nummerlappsnummer 57. kul vem är näst på tur? nummer 17, de måste fan va min turdag. Dessutom inga sittplatser, efter en halvtimme värkte min rygg så för jävligt så jag trodde jag skulle dö. Som tur va så ledsnade en tant och farbror att vänta så jag fick deras nummerlapp, wii 7 nummer mindre, nummer 50... ännu mer väntan, men efter typ 2 h fick jag komma in, be om den där jävla sprutan så va de klart, fick recept för malariapiller me, så South Africa here i come...





Soon

Måste snart åka in till norrtälje och vaccinera mig och fy fasiken va lite lust jag har med de, VERKLIGEN NOLL. Men har inte så mycket val...

Har för övrigt hjälpt sandra att tvätta akvariet till hennes padder (sköldpadder) det tog en jävla tid och nu värker min rygg, men va gör man inte för sina vänner?

;)




Resefix

Idag är det bara resefix som står på schemat, vaccination och packning, gud så kul jag ska ha det =) haha

Annars är det lugnt på de flesta fronterna kan jag tala om. 



Need some help

Någon som har en ide hur man kan blanda ihop denna till en jävligt snygg tattoo??

  



Egenstund

Det är så skönt att alltid få sin egna lilla stund sisådär 10-15 min antingen en gång om dagen eller två, ja så klart menar jag duschen. Hur skönt är det inte att få kliva in och stänga ute allt annat, verkligheten, problemen, funderingarna och bara njuta av det varma vattnet som rinner ner längs kroppen, att dessutom få stå där naken utan att behöva bry sig om sina skavanker eller att se snygg ut för någon annan är underbart. Att få skämma bort kroppen/ håret med något fint, dyrt shampoo är ju så lyxigt. 

Så mina slutsatser, duschen är rena lyxrummet...



   



Can't wait

jag vill tatuera mig NU, har absolut ingen lust att vänta en vecka till... *suck* Kanske ska spåna vidare på hur jag ska göra om den.

Några förslag?





Hemma

Har precis landat i sängen med lap topen i knät efter en svängom i storstaden Stockholm =) Var och fikade med andra au pair Emma som ska va i grannfamiljen typ. En skön prick, och jag får för mig att hon kommer vara den som är realist där nere när vi ska ut på äventyr haha =)

Hon fick dessutom bli medveten om vilket matvrak denna Emma Olsson kan vara emellanåt haha. jag åt och pratade, åt och pratade och hon lyssnade och iakttog. Undra va hon tänkte om mig egentligen, det kan man undra. Ett pratande matvrak... 

Våra förutsättningar och jobb verkar lite olika där nere men i det hela ganska lika ändå. Tror vi kommer få galet kul. Jag åker ju dock ner först så hon får det lite förspänt. 



jeans eller leggings

Sitter här och har stora funderingar om jag ska ha jeans eller leggings idag, stora bekymmer eller hur?



Miami ink

Kan vara det bästa tv programmet som någonsin visats, älskart. Sitter och tittar på det nu så klart =) Men man vill ha massa tatueringar själv och får massa ideer, iaf jag =) Men jag får ju göra min om en vecka så jag är happy ändå =)



Väskorna

Mina resväskor står nu på golvet, dom är mer än proppfulla kan jag tala om, och dom väger mer än dom får kan jag också tala om, hur ska detta gå???... jag får nog gå igenom allt en gång till *suck* 

Ska in till stan i morron tror jag och försöka fixa det sista så jag slipper tänka på de den sista veckan. Men nu ska jag nog laga lite mat tror jag och göra en to do lista. Det gäller att komma ihåg allt, det är inte det lättaste =)  



paus

Tog en liten bakpaus från allt packande. Kladdkakan står i ugnen och jag ska datanörda en liten stund innan jag ska återgå till mitt kaos i rummet igen =) Väskan är full, har massa med saker mer som jag vill ha med men hur fan de ska gå till har jag ingen aning om. Det får bli så att jag kommer ha 20 000 lager kläder på mig på planet haha



Ta med eller lämna hemma

Ungefär så går det till när jag packar. tar upp en klädesplagg, tänker "ta med eller lämna" lägger i ja, nej och kanske hög. Konstigt nog ligger allt i JA högen, jag förstår inte =)

Så nu blire till att rensa igen, måste hitta min svarta kjol också, den är spårlöst försvunnen, och den vill jag verkligen ha med... leta, leta, leta



Kaos

så här ser det ut på golvet i mitt rum, allt är ett enda stort kaos.
  



6 Januari

Nu har jag 11 dagar kvar i Sverige. Tiden går läskigt fort, jag har sagt det förrut och säger det igen, jag hinner inte med =) Är hemma hos mamma och pappa och packar min väska, eller rättare sagt packar upp onödiga saker jag redan packat ner haha

Ska i morron åka in och träffa en annan tjej som också heter Emma =) som också ska åka till sydafrika som au pair i en annan familj som inte bor så långt ifrån min. Hon kommer ner lite efter mig, jag åker den 18 och hon den 30. Ska bli skönt att träffa någon som verkligen sitter i samma båt som mig haha. Allt kommer verkligen vara så främmande för mig det närmsta året och jag kan inte ens föreställa mig vad som kommer hända, varken i mitt liv eller med mitt liv. Antagligen kommer jag komma hem som en ny Emma, en självständig Emma med lite mer livserfarenhet och inspiration för livet förhoppningsvis. 

Nej nu ska jag packa upp ;)





Magin med musik

Jag tror att alla håller med mig om att musiken är något vi människor aldrig skulle kunna klara oss utan. Det finns ett speciellt band mellan musik och människan. Tänk vad tyst det skulle vara utan musiken klingande i radion i bilen, tänk dansgolven utan musik, tänk er afrikans dans utan musik, för mig finns det inte ens i denna värld att musiken inte skulle existera, tänk va dystert och tyst... 

Musik för mig är superviktigt. Den styr mitt humör till stor del. Jag lyssnar på all sorts musik beroende på massa saker. Men det som är så fängslande med musik för mig är hur man kan förändra sin känsla på bara en liten stund. Rätt musik i rätt tid ger mig verkligen ett extra stort leende på läpparna. Det var för ett år sen som jag verkligen insåg vilken påverkan och betydelse musiken har för mig. Jag blev öerhört sårad av en person jag älskar och kände mig ganska krossad, men med rätt musik tändes hopp på något vis och allt det dåliga förändrades till styrka. Därför känns det tryggt att veta att jag alltid kan stoppa ipoden i öronen och bara lyssna, tänka, känna och förändras...  





Jag har hittat basen

Jag har hittat basen till min tattoo. Men den ska ritas till och bli personlig så exakt så här bliren inte  =)





snart

Nu mina vänner är det 12 dagar kvar tills jag åker... 



Bokat tid

Nu är det fasen bokat. På onsdag den 14 januari ska det ske, tatuering på foten =) så happy nu. De bokade 2 h så de kan hjälpa mig att rita exakt så som jag vill ha den =) Lite pirrigt, men längtar som fan fast å andra sidan är de ju bara fyra dagar kvar tills jag åker då =D



Minusgrader

Har precis varit ute och gått en sväng, det va kallt, riktigt isade på kinderna när man gick motvind. Skönt att röra på sig lite men jag lyckades halka och sträcka ryggen, bra jobbat Emma. Så nu ska jag tvinga J att massera efter jag har tagit en dusch. Sen ska jag prova ringa heavenly ink igen för en tid.   



Monday morning

Vaknade för ganska länge sen men har legat i sängen och värmt tårna ordentligt innan jag skulle gå upp, golvet blir iskallt den här tiden på året. Ska ringa heavenly ink snart och se om dom har någon tid till mig, har ingen bil idag annars hade jag åkt på drop in tid. Solen skiner ute och det ser riktigt vintrigt ut. Ska gå ut en sväng med Nelson sen när jag har ringt, älskar att börja dagen med en promenad (om det är fint väder dvs). 

Nu kurrar min mage, dags för lite frukost kanske.  



Nattinufsan

Nu är det dags att lägga ner den här jävla datan som jag inte kan slita mig ifrån haha. I morron blire förhoppningsvis att tatuera sig, men vet inte hur de löser sig med bil än, annars får vi ta de nästa vecka. Men jag vill väldans gärna i morron. Det blir två hjärtan som sitter ihop typ, på vänster fot. Det kommer bli skitsnyggt tror jag =)

Nej nu ska jag gosa ner mig med jonathan här.

Sov gott



Önskar

jag önskar att min plånbok för tillfället innehöll 498 kr extra så jag kunde köpa en så fin jacka jag hittat på HM, hade varit perfekt att åka ner i =)

Men nu innehåller inte min plånbok de så jag får fortsätta att bara önska, drömma och titta



-13

Det är temmejtusan - 13 grader ute, det kallar jag vinter. Då man fryser fingrarna av sig direkt när man stoppar dem utanför huset, brr. Men då är det ännu större anledning att mysa till det under täcket med en bra film och tända ljus. Underbara vinterkyla =)




Att njuta

Nu när det har börjat dra ihop sig mot resan måste jag få berömma mig själv med att jag har njutit varje dag. Jag har inte gjort många knop, men så skönt det har varit, att bara få ta vara på och uppskatta av det som är runt omkring, i mitt fall i stort sett ingenting =)

I morron börjar en ny arbetsvecka och jag vet att den veckan som alla andra kommer att springa iväg för mig fast jag bara ska fixa det sista inför resan och bara vara. Men jag ska njuta av alla dagar och varje sekund. Jag ska njuta av de kalla minusgraderna, mina nära, tryggheten i sverige och närheten till Jonathan och massa annat.

Stanna upp, tänk efter och njut lite extra ni med =) 




Så rätt så rätt

Det är det här jag behöver, komma bort, komma ifrån. Väskan är packad (nästan klar) och kolera vaccinet står och väntar på mig där nere, botten upp...



Kylig promenad

           





Gamla godingar

Sitter i sängen och lyssnar på gamla låtar, bla gun´s and roses, underbart...

Funderar på att ta mig ut en sväng sen me, få lite frisk luft i lungorna. Är fortfarande sjuk så de får dock bli en kort sväng så att jag inte blir ännu sjukare. Måste nog åka hem till mamsen sen också och hämta min huttvaccin mot kolera =)



Tattoo

Är så taggad, vill nu, nu, nu... Det blir nog på heavenly ink, dem öppnar på måndag efter julledigheten så då ska jag ringa och boka tid direkt... är så happy

Nu återstår det bara att välja exakt vad jag vill ha =)



Började uselt slutade riktigt bra

Sitter här och mår faktiskt som jag INTE förtjänar, blöder i halsen mina öron värker som satan. Resultatet av gårdagen med andra ord. Var fast bestämd med att stanna hemma och ta det lugnt eftersom jag var sjuk, började ganska trist men enligt mina planer, burkmat, ensam hemma, urtrist helt enkelt. Uffe ringde och tjatade på mig cirkus fyra gånger vilket resulterade i att jag och Jonathan begav oss till riala runt 21. Fick jättemumsig mat och dom (läs Emmelie) hade gjort såå god efterrätt =)
Vi skålade in det nya året, badade jacucci (eller hur de nu stavas) och mös till tidiga morgonen. Jag som hatar att sova borta offrade även denna nyår som nykter, men de va klart värt det för ens egen säng är så mycket skönare än alla andra sängar tillsammans. =) hur som helst, efter lite övertalande av jonathan ( som ville sova kvar)  körde vi hem kl 5 i morse typ, så idag är min sjuka inte bättre och jag är supertrött, funderar på om jag kanske borde ringa en läkare som kan ge mig friskpiller...

Nej nu ska vi kanske äta något och åka hem till mig och hämta lite grejjor, bla våra chips =)

Hoppas ni hade ett fab tolvslag...