Städmani

Min kille tycker jag har städmani och säger att jag städar fast det inte finns något att städa... möjligt ;) jag skyller på mina föräldrar för dom är också tokpedanter. Vaknade halvtidigt i morse och gick en promenad med Catharina och Nelson, typ 1 h och 10 min, det var mycket skönt förrutom att mitt ansikte frös till is. Sen har som sagt dagen gått åt till att städa hela rummet i alla vråer.  

väntar på lördagsmiddag nu, sen ska jag nog mysa framför en film med lite choklad. Är taxi i natt också så vi får väl se hur pigg jag är i morgon då det står födelsedagsmiddag på schemat. 



Sydafrika i bilder del 1

      

   



rastlös trots fullt upp???

Jag är så rastlös mest hela tiden, fast jag har haft fullt upp enda sen jag kom hem är inte det konstigt??? Jobbade mån-tis och var i sthlm igår med Jonathan. Köpte en marinblå klänning till bröllopet, ett springställ (jacka+ byxa) och en rosa lång tröjja att ha till leggings, lagom mysig sådär. Idag har jag och Sandra planer på att åka in till norrtälje och gå runt kärleksudden med Nelson. Sen ska jag förmodligen åka hem till mina föräldrar och umgås med min lilla syster. Funderar på att sno mammis bil och åka in och träna lite ikväll me, kan min kropp behöva.
   



Hemkommen

Landade igår klockan halv tio på morgonen på arlanda. Skönt att vara hemma även om min resa slutade tvärt  i och med krocken, men men. Fick världens sötaste välkomnande av Jonathan, han mötte mig på flygplatsen med blommor och när jag kom hem fick jag parfym, armani diamond och en söt BH som jag önskat mig. Han e för go ibland min karl... Åkte hem till mammi och pappi och hälsade på alla samt gav lite afrikapresenter, träffade på mormor och morfar också, alltid lika kul att ses. Åkte hem till Jonathan och packade upp, tvättade och allt annat som är nödvändigt göra efter resa. Kände mig en aning slut på eftermiddagen så jag somnade 2 timmar innan middagen. Käkade och slumrade in ganska snabbt igen, men vaknade i tid nu på morgonen. Tänkte lägga upp bilder från min resa sen så håll ögonen öppna.   



Bilolycka

Vad är en afrikavistelse utan en bilolycka? det undrar nog gudarna för nu har dom sett till att jag också fått uppleva en. 

Började som vanligt att jobba kl 6.45, fixade diverse saker och hoppade sedan in i bilen för att styra kosan mot Emmas skola, vilken inte blev en lång resa. Det finns en liten rondell i detta bostadsområde ca 30 meter från vårt hus. Jag kommer sakta, kollar noga åt alla håll rullar in i rondellen. Ser något vitt i ögonvrån och tvärbromsar men inser snart att de är för sent... Den vita bilen kommer alldeles för fort och smäller in i min front, som slungas ett par meter och allt blir knäpptyst. Jag står där med min fina svarta bil mitt i rondellen och ser hur min front gått i bitar och ligger lite överallt i rondellen. Dörren på den vita bilen var intryckt och lite svart här och var. Herregud var min första tanke hur gick det med Emma??? hon är helt okej och jag pustar ut innan jag känner mig egen smärta i nacken, fan. Rullar ur rondellen så jag inte står mitt i och som tur var så har Colin befunnit sig bakom oss hela tiden. Han fullkomligt flyger ur bilen och är lagom förbannad på föraren i den vita bilen som nu kommit fram till mig och leende ber om utsäkt. Jag är chockad... Han tar den andra förarens licens samtidigt som Gunilla kommer bakom och plockar upp Emma och kör henne sista biten till skolan. Jag hör på Colin hur arg han är och undrar om det är mitt fel. Innerst inne vet jag att det inte är det men får ändå skuldkänslor när jag tänker på att Emma var i bilen. Jag rullar sakta  hem med bilen medans colin åker till polisen med den andra killen.    



polisabilar

Har idag sett en orange BMW polisbil och en fiat hundpolisbil. Hunden var liksom inknölad i bakluckan på den lilla bilen, oj vad jag log för mig själv haha. Det skulle pappsi sett. Sen såg jag en bil med multipolice som det stog på bilen, polisen sov haha vilken multipolis



En måndag

Sitter på terassen och datanördar, eller jag bara kollar igenom det viktigaste. ska sätta mig vid poolen en stund tänkte jag, och njuta av vädret. Lite mer färg kan jag ju allt skaffa tills jag åker på lördag?!

Längtar så otroligt mycket att få åka hem nu när det närmar sig.
snart ses vi allihopa



Presenter

Jag måste bara vara för snäll?! Har precis kommit hem från marknaden med en hel del prylar, nästan inget till mig själv utan presenter till er där hemma, jag måste vara världens bästa syster, dotter, flickvän, kompis mm :) haha eller kanske inte världens bästa. Men jag gillar att ge bort saker till de jag tycker om, för att visa uppskattning för deras existens ;)

Solen skiner men jag har sagt till mig själv att sitta i skuggan idag då de bränns på vissa ställen på min kropp. Men vi får väl se hur länge jag håller mig, soldyrkare som jag är, eller hur mamma? 



Lite funderingar och så

I fredags spenderade jag eftermiddagen med Emma i stallet. Som jag nämnt tidigare jobbar det 5 afrikanska killar där och jag upptäckte i fredags att de liksom nyser på afrikanska. Nysningen har liksom en speciell klang, undrar om vi har det i Sverige också?

Sen kan jag inte låta bli att asgarva åt dessa människor i stallet. Det finns en ganska snobbig tjej där som äger en D-ponny, hennes mamma får mig att le varje gång hon kommer till stallet. I fredags kom hon iklädd sidenbyxor (ljusblå) men väldigt synlig string haha, till de hade hon en paljett top i svart och blått, smycken så hon knappt orkar gå och högklackat, säkert över 1 dm med sån där riktigt smal klack så när hon går sjunker hon liksom ner i skiten haha. Hennes naglar, ja till och med tånaglar är alltid nyfixade och perfekta i fransk manikyr/pedikyr haha. Dessutom är hon livrädd för alla hästar och hoppar högt i sina klackar när någonting som inte är en människa närmar sig. I fredags hoppade en lite mus på gräsmatten och hon fullkomligt flyger upp och skriker, jag kan inte låta bli att skratta. Sen när man försöker prata med henne märker man att hon inte tycker jag håller hennes klass och stil att jag inte är värd att prata med. Detta  gör liksom saken ännu roligare eftersom hon blir så besvärad. 

Hur som helst tränaren här jennie är en speciell gammal dam, duktig på att instruera barn men inte så mycket mer enligt mig, hon har mest en stor mun och tycker hon vet bäst om allt. I alla fall, alla föräldrar och hon själv pratar om henne som värsta hästguden som om hon vore världsryttare och att hon är den enda i världen som  instruerar rätt. Är inte detta typiskt hästmänniskor???  jag bara undrar vad hon gör i ett sådant litet ridskolestall då om hon är så fantastisk???  



Bränd

Jag vaknade i morse med en mindre skön känsla, bränd lite här och var på kroppen, bland annat på ögonlocken suck. Jag som aldrig bränner mig annars, typiskt. Ja ja passande att jag planerat in att åka till Rosebank för ingen sol för fröken olsson får det blir idag är jag rädd. Men solen skiner i alla fall, vilket är skönt. Jag sitter i skuggan och myser i shorts och t-shirt. Jonathans krympta t-shirt för övrigt. Tror jag ska krympa fler av hans tröjjor för denna var riktigt skön ;) 

Till er som undrat så ska jag åka hem nästa lördag så jag har börjat packa lite nu. Eftersom jag vaknar klockan 6 utan klocka och är pigg så passade jag på att göra det och städa huset idag. Är lite rädd att få övervikt bara, men det ordnar sig nog. 
ser fram emot att få komma hem till alla som jag saknar så mycket, men dock inte snön den kan jag vara utan. Men snart vänder det i Sverige, den värsta årstiden är snart slut och jag älskar våren



Beautiful day

Har precis solat klart nu, placerade mig själv på en handduk vid poolen runt 8 snåret i morse och har stekt till nu. kan erkänna att det stramar ganska bra på vissa ställen. Hade liksom bara solskyddsfaktor 50 så den smorde jag in lite lätt på näsan men ingen annanstans. Men hoppet finns som att komma hem lite brun iaf. Som ni kanske vet har det regnat mestadels av tiden jag vistats här nere. Colin sa att det var det värsta jan- feb på ca 10 år. Typiskt då jag ville ha värme, och hur ofta spenderar jag 5 veckor i Afrika liksom??? 

Annars händer inte mycket, det är alla hjärtans dag idag. Det firas ganska hårt härnere ( om man kan uttrycka sig så? ). Jag fick en choklad av Niclas igår som han köpt i skolan i alla hjärtans dag present. Sött tyckte jag. Han fick en kram som tack men var snabb med att påpeka att han helst var utan en puss (vilket jag också var haha).

I morgon ska jag åka på den afrikanska top roof market igen, som håller till i Rosebank mall, ca 5 min med bil härifrån. var himla trevligt att strosa runt där sist så jag passar på en gång till innan jag ska hem. Måste nog vila min lätt brända kropp i morgon ändå tror jag ;) fast jag hinner nog steka en liten stund i alla fall. 

 



Efterlyser mamma och pappa

Emma från Afrika anropar sina föräldrar i Sverige, Lasse och Myran vart håller ni hus? inga kommentarer och inga mail, vad är detta??? =O)
saknar er där hemma snart ses vi



Biltvätt och raggning

Måste bara få börja inlägget med att göra er avundsjuka, sitter på verandan och proppar i mig jordgubbar, melon och blåbär. Mycket gott kan jag lova. Jag kan också tala om att jag gjort mig förtjänt av det då jag gått en runda med stella ca 30 min sen sprungit på löpbandet 20 min. Duktiga jag =)

Har upplevt lite nya saker idag me som jag tänkte dela med mig av. Som au pair i Gunilla och Colins familj måste man hålla bilen ren och fräsh. Så jag tog min svarta pärla till colins jobb efter att jag shoppat mat, hämtade där ett car wash kort och åkte till våran mack. Tänkte liksom att jag skulle köra in i en sån här vanlig grej, ni vet. Jo visst körde jag in i en grej men det var inga maskiner som tvättade där inte utan människor som tvättade för hand, iof är jag kanske inte jätteförvånad men ändå. Så typ 4 svarta kutade runt och tvättade min bil i 180 knyck. Sen fick jag köra till en annan grej där jag fick hoppa ur så polerade dom insidan och jag vet inte allt. Samtidigt som de tvättade bilarna fick en man skoputsning (av en svart man såklart) helt sjukt, där blev jag faktiskt riktigt ställd. Han som ägde bilen satt på en hög stol som en kung så putsade en svart kille skorna åt honom, såg verkligen nedvärderande ut.   

När min bil var ren och fin bad jag en av killarna fylla luft i däcken också. Här startade själva raggningen, han frågade massor och jag svarade så klart. Han hette Phillip var född 1985 och hittan och dittan. Han tjatade om mitt nummer och jag försökte snällt förklara att jag ska hem till sverige nästa vecka och sa att han inte skulle ha någon nytta av det, men han fortsatte tjata. Han undrade om vi kunde ses i helgen, tydligen ville han visa mig för sina föräldrar, jag typ asgarva och berättade att jag har en pojkvän. Han ville då att vi skulle ses som vänner. Han gav mig en komplimang jag aldrig förrut hört, att jag har så fin och söt röst att han måste få mitt telefonnummer så han kan ringa mig när han är ledsen för han hävdade att så fort han kommer höra min röst kommer han bli glad igen. Grejjen är den att killen gav sig verkligen inte, jag försökte förbrilt komma därifrån. Så till slut fick han ge mig sitt nummer så jag fick åka hem. Sen ville han att jag skulle komma förbi nästan vecka så han kunde ge mig någonting innan jag åker hem för han ville så gärna att jag alltid skulle minnas honom. Hm vi får väl se hur det blir med den saken. 

en polis igår, en tvättabilen kille idag vad ska komma härnäst???



Effektiv

Jag är bra effektiv jag. Klockan är nu 11.34 jag har hunnit
* köra Emma till skolan
* Åkt till stallet, fixat med sweet talk
* Handlat Kaffe åt Gunilla och Colin
* Gått en promenad med hunden
* Sprungit på löpbandet
* Lagat middagen
* Duschat
* Ätit lunch

Himmel va jag är bra idag, nu blir det till att vänta på att barnen slutar skolan då är det full rulle igen. 

När jag var ute och gick med hunden, kom en sån här polis som jobbar här fram till mig. Han var jättetrevlig men raggade som bara den. Han sa att jag var den finaste kvinnan han någonsin sett, från topp till tå haha frågade om jag var modell, berömde mitt namn och jag vet inte vad haha. Vi pratade en stund eftersom han aldrig lät mig gå, jag berättade att jag kom från sverige och han sa att det var en av hans drömmar att få åka dit. Hur som helst kom därifrån efter en stund. Trots hans flirtande och att han förbrilt försökte få ut mig på en date så var han supertrevlig faktiskt. Kommer inte ihåg vad han hette. typ någonting på S eller nåt, en av de trevligaste jag mött här hittills.

Nu är min hembiljett bokad till den 21 feb, känns minst sagt lättande. Nu vet ni, synes i sverige snart.



Hej farmor och farfar va kul att ni läser min blogg, pappa skvallrade ;) hoppas allt är bra med er?! Jag och Jonathan kommer nog och hälsar på er i sommar igen om det är okej? kramar från afrika till skåneland



en till bild




bilder från dagens fallskärmshoppning













Fy fan va roligt

(pappa ursäkta eventuella svordomar i detta inlägg) 

Har ganska precis kommit hem från carletonville, en grannstad. Åkte med Colin här hemifrån i morse klockan 6, flög hans flygplan till platsen där jag skulle utföra mitt första fallskärmshopp. Nu är det gjort och jag har ångest för att det är över. Det var tamejfan det coolaste, roligaste jag någonsin gjort. Kan inte beskriva känslan att falla fritt 45 sek innan fallskärmen fälls ut och man seglar ner mot marken. Vi hoppade genom molnen, hur coolt är inte det? Funderar seriöst på att göra om det nästa vecka igen, jag är helt uppspelt fortfarande. Från 15000 meter, it was amazing. Jag kostade på mig film och foto och det var ju tur det eftersom colin inte fattade att man måste öppna min kamera haha ;) dessutom kan jag göra de där hemma ännu mer avundsjuka när de får se allt på video. Vet inte vad jag ska säga, vilken upplevelse, detta kommer jag definitivt minnas på dödsbädden. Instruktören och kameramannen var imponerade av mitt lugn och sa att det aldrig sett någon "förstagångshoppare" så avslappnad, hihi hade inte ens lite fjärilar i magen. Kändes otroligt säkert hela tiden måste jag säga. Har de på film när jag landar när kameramannen är chockad över mitt lugn. Han jag hoppade med, Chris var grymt duktig och han berömde mig för landningen och så =)

Lyckades ladda upp bild me, så här har ni bildbevis...enjoy

 



Soligt

Oj vad mycket bättre allting känns när det är sol och varmt, har fått en snygg bränna idag så nu hoppas vi att vädret håller i sig så jag kan förbättra den under veckan. Har käkat lunch med emma i rosebank idag och tittat runt lite i affärer. Blev mest mat tråkigt nog. Fast en och annan present till systrarna me. Ska ju som sagt hoppa fallskärm i morgon, tror gunilla är lite nervös över det haha. Åker tidigt i morgon med colins flygplan dit jag ska hoppa tror jag. Annars är det lugnt på sydafrika fronten. Kul att ha fått ner lite svenskt sällskap kan jag tala om. Ska förmodligen ses igen på tisdag. Sitter på verandan nu i korta shorts och t shirt de kallar jag väder det, ville bara göra er avundsjuka då jag vet att ni har snöblaskigt och trist hemma. ;) 

Om jag inte skriver något mer nu överlevde jag inte skydivingen så vet ni haha, önska mig lycka till

saknar dig jonathan min älskling (nöjd nu ??? ) ;o) 



Äntligen

Nu har värmen och solen äntligen kommit till dit jag är... Har legat vid poolen sen klockan 8 i morse, men ska pausa från solandet nu, brände min nästipp igår så jag ser ut som rudolf med röda mulen så min näsa behöver vila lite. Sitter nu och väntar på Emma vi ska bege oss till rosebank käka lite lunch och kolla i affärer. Sen ska jag nog återgå till mitt stekande. Har faktiskt fått lite färg nu =) Sen i morron hoppas vi på lika fint väder som idag så jag slipper hoppa genom moln. nej nu ska jag vara social med jonathan.

see ya



Vad ska jag hitta på nu då?

Klockan är straxt 10 och jag har redan hunnit färdigt med alla mina sysslor + en springrunda på löpbandet 30 min. Vad ska jag hitta på nu då fram tills klockan 1 då Emma ska hämtas och vi ska till stallet. Man kan undra.? Har ju som sagt redan tränat och ska titta i affärer i morgon på rosebank så har ju ingen lust med det idag också. Hm får funderas på. Om det slår till med lite värme kan jag ju alltid pressa vid poolen, men just nu är det ruggigt men solen är i alla fall framme vilket vi tackar för. 

Har snart tillbringat 3 veckor i detta land, så nu har jag slagit min pappa i att vara borta längst tid hemifrån. haha inget att vara så stolt över kanske?

Vet ni??? bensinen här nere kostar bara runt 6 rand, jag tankade fulltank för ca 200 rand, helt galet eller hur? Så här kan man köra mycket för dom pengarna man kör upp på en vecka hemma. 







Baby sit

Hej allihopa då var det torsdag idag vilket betyder baby sit på kvällen Har precis stoppat om Niclas för andra gången efter att ha gjort lite gröt eftersom han var hungrig. Så nu har lugnet lagt sig och det enda som hörs är det förbannade syrsorna genom väggarna, haha. Snart har jag tillbringat 3 veckor av mitt liv här i Afrika. Är dock mycket besviken på detta väder, tror jag blir tokig det är så sabla kallt och regnigt. Som en svensk sommar typ, typiskt. Som sagt så ska jag hoppa fallskärm på söndag så vi håller alla tummar i världen på att helgen består av fint väder. Skulle dessutom vilja få lite mer färg, är lite besviken över den jag lyckats åstadkomma hittills. 

Måste berätta en lite kul sak, eller kanske skrämmande?... Hemma i sverige är det så himla noga med att billast ska vara fast spänd och hittan och dittan. Jag har kört om flera lastbilar som har haft ni vet sånna här murstenar lösa på flaket i högar högre än lastbilens kanter. Då kan jag tala om för er att när jag ser en sådan är det plattan i mattan på toyotan, livrädd att få en sån sten genom rutan eller nåt. Samma sak vad gäller coca cola haha

nej nu över till skype 



Vad jag inte förstår

det är liksom kallt och inte alls soligt här, ska det inte vara olidligt varmt så man dör i afrika? kanske inte i sydafrika Johannesburg. Jag måste liksom missat något angående vädret här.

Idag har inte varit min dag, började med att släppa av emma i skolan som vanligt, skulle åka och tanka själv för första gången kommer till bensinstationen och tydligen var all bensin slut haha helt otroligt. Hur kan bensinen vara slut på en så stor bensinmack. jaja Åkte till en fruktaffär och skulle köpa apelsiner, men gissa vad? inga apelsiner. Ringer Colin angående bensinen eftersom jag var tvungen att ha annars kommer jag och barnen bara halvvägs till stallet vilket är mindre kul då jag inte vill stå på M1 med soppatorsk och två barn.  Åker till hans jobb, stolt att jag redan hittar så bra här =D får ett kort av honom så jag kan tanka på en annan mack. Letar reda på en annan j**** bensinmack där han som tankar (ja här är nog de vita okapabla till allt för man behöver/får inte ens tanka själv det gör svarta människor som jobbar på bensinmackarna åt en) stöter på mig och jag tycker det är allmänt jobbigt att jag aldrig får vara ifred, jag kan verkligen bli galen på dessa människor, har de aldrig sett en livs levande blondin förrut? det bor ju en hel del sånna här... Ja ja medans hans smörade om hittan och dittan tvättade han min ruta fråga om han skulle hjälpa mig med olja och jag vet inte vad. Till slut kom jag i alla fall därifrån, pusta ut...

Åker till en mat affär som ligger inte så långt härifrån, hittar lite apelsiner men glömmer såklart lite annat jag skulle ha, typiskt. När jag ska parkera vid den mataffärer känner nu P- vakterna igen min bil och typ slåss om att få visa mig en parkeringsplats eller få bära mina varor till bilen. jag blir verkligen galen KAN JAG INTE BARA FÅ GÖRA ALLT SJÄLV...

Har nu förberett middag och lunch och allt inför eftermiddagen samt varit på en promenad med Stella, så nu återstår bara att vänta in rätt klockslag för att hämta niclas och hans kompis, köra hem hans kompis, åka till emmas skola, hämta henne och sen vidare till stallet för ridlektion. För att sedan bege sig hemåt och göda de små monstren med lax som jag så fint grillat idag. 

Huh de var nog allt. Eller måste berätta en sak till. Igår satt jag vid datorn här på terassen och Lucy sov i en fotölj bredvid, helt plötsligt slår blixten ner och det har knappt åskat innan. Precis vid poolen och vi alla hoppade högt + att mina öron typ sprängdes. Väntar 10 min sen slår nästa blixt ner vid våran gate så det lyser upp hela tomten. Herrejisses va mina öron inte mådde bra av det. Så på två veckor har jag upplevt 4 blixtnedslag här. Helt galet tur att jag inte bodde här när jag var liten och livrädd för allt som hade med åska att göra.  

Det var allt för denna gången

ps nu åskar det igen, måtte det inte slå ner igen för då tar jag nästa flygplan hem igen



Sky Diving

Måndag idag igen och nu var det två veckor sen jag anlände till Sydafrika. Har inte hänt så mycket under dagen, hämtat/lämnat barn, lagat mat, handlat, varit i stallet, dvs väldigt basic. I morgon är det min halvslappa dag med bara shopping på schemat. Ska till något som heter micro eller kanske det var macro?!, ett varuhus en bit härifrån och handla lite som familjen behöver. 
Sen har jag också fått för mig att jag ska hoppa fallskärm, så Gunilla har tydligen fixat en heldag med fallskärmshoppning på söndag. Spännande, hoppas på att det är säkert här haha. Annars har jag inte mycket inplanerat.

Har inte så mycket spännande att berätta mer. 
Bye



Hemma i Joburg

Har precis landat här hemma på northwold. Jag åkte som sagt med familjen till deras farm igår morse. Det har varit hur spännande som helst men även lite påfrestande om man säger så. Familjen har en farm ca 2,5 h utanför Johannesburg på ca 3000 hektar mark. Där har vi kört runt på safari och sett en massa djur bla gnu, vattenhjort, zebra, camelont och andra kuliga saker. Jag var en riktigt hejjare på att se djuren i buskarna. Vi körde en liten bil som såg ut som en golfcaddi, höll nästan på att flyta med i en flod när vi skulle korsa den. Sen precis när vi kom hem gick den sönder så vi hade sån tur att vi inte blev ståendes mitt uppe på berget, för vi va en bra hit hemifrån kan jag tala om och jag hade inte velat gå den långa biten. Hur som helst åkte även idag ut på en tur men då med colins föräldrars bil, tog en promenad på toppen av ett berg men vi såg inte alls så många djur som igår. Dock så slingrade sig en orm runt colins ben när vi gick på en stig, jag fick smärre panik och tittade noga framför mig vart jag satte fötterna efter det haha. Det roliga var att innan ormen kom sa colin till barnen flera gånger man får inte skrika man måste vara tyst vad som än händer, åsså kommer ormen och gissa vad, colin skriker "snakeee" haha och då fick han höra det av gunilla kan jag tala om. Idag skiner även solen vilket är grymt skönt. Har fått för mig att jag ska hoppa fallskärm innan jag åker hem så vi får se vad jag kan styra upp det närmsta dagarna.

Nu ska jag ladda upp bilderna från våran lilla weekend

ps: Jenny och sandra älskar er också
och saknar alla där hemma till och med Kotten